Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Klorojenik Asit Nedir?

Kahvenin asiditesini veren ana asitlerden. Tadı kötü olup, kahve fırınlandıkça giderek kay... devamı

Koagüle (Coagule) Nedir?

Normalde bir sıvı içerisinde bulunan ve gözle görülmeyen katı maddelerin genellikle sıcakl... devamı

Koçan Nedir?

Lahana, marul gibi sebzelerde yaprakların çıktığı sert gövde, mısırın tanelerini taşıyan,... devamı

Koenzim Nedir?

Çoğunlukla fosfat içeren ve molekül yapılarını proteinlerin oluşturduğu enzimlerin yapısın... devamı

Kolloidler Nedir?

Kahvede eriyemeyen ancak metal filtrelerden geçebilen partiküller. Kahvenin ağızdaki izlen... devamı

Kompozisyon Nedir?

İçerik, içindekiler veya bir şeyi meydana getiren parçaların toplamı.

Konkase (Concassee) Nedir?

Tavla zarı (küp) şeklinde doğrama usulü.

Konkase Domates Nedir?

Kaynayan suya atılan domatesler kabukları çatlamaya başlayınca çıkarılır, soğuk suya atılı... devamı

Konsantrasyon (Concentration) Nedir?

Yoğunluk. Dıştan içe pişirme biçimi.

Konsome Nedir?

Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.

Kont-Nua (Contre-noix) Nedir?

Sığır budunda bulunan, nuaya yapışık et parçası.

Kontrfile (Contre-filet) Nedir?

Kesim hayvanlarında bel kemiğinin but tarafındaki dikensi çıkıntının iki yanında bulunan e... devamı

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Korne (Corne) Nedir?

Mika. İnce yuvarlak kazıyıcı alet. Hamur, sos, krem vb. kazımak ve sıyırmak için kullanılı... devamı

Kornişon Nedir?

Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.

Korse (Corser) Nedir?

Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.

Kost (Cost) Nedir?

Maliyet.

Kost-Kontrol (Cost-controle) Nedir?

Maliyet kontrolü.

Kotlet Nedir?

Kuzu pirzolasi.

Köfte Baharı Nedir?

Köftelerde kullanılır.

Köfter Nedir?

Üzüm şırasıyla kaplanmış, sucuk biçiminde, ceviz içi.

Kökleştirmek Nedir?

Hamurun içini doldurmadan önce, fırında kısmen veya tamamen pişirme işlemi. Tart ve tarta ... devamı

Köpürtmek Nedir?

Yumurta beyazı, yumurta, ya da kremayı telle çırparak kabartma usulü (revani yapmak için y... devamı

Köri Nedir?

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı

Közleme Nedir?

Odun kömüründe pişirme usulü.

Közlemek Nedir?

Izgara veya kömür ateşinde sebzelerin kabuklarıyla pişirilmesi.

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Kre Onles Nedir?

Yumurta sarısı ve sütten yapılan sos. Pasta ve dessertlerin yanında sos olarak verilir.... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 17 18 [19]20 21 ... Son Sayfa