Klorojenik Asit Nedir?
Kahvenin asiditesini veren ana asitlerden. Tadı kötü olup, kahve fırınlandıkça giderek kay... devamı
Kahvenin asiditesini veren ana asitlerden. Tadı kötü olup, kahve fırınlandıkça giderek kay... devamı
Normalde bir sıvı içerisinde bulunan ve gözle görülmeyen katı maddelerin genellikle sıcakl... devamı
Lahana, marul gibi sebzelerde yaprakların çıktığı sert gövde, mısırın tanelerini taşıyan,... devamı
Çoğunlukla fosfat içeren ve molekül yapılarını proteinlerin oluşturduğu enzimlerin yapısın... devamı
Kahvede eriyemeyen ancak metal filtrelerden geçebilen partiküller. Kahvenin ağızdaki izlen... devamı
İçerik, içindekiler veya bir şeyi meydana getiren parçaların toplamı.
Tavla zarı (küp) şeklinde doğrama usulü.
Kaynayan suya atılan domatesler kabukları çatlamaya başlayınca çıkarılır, soğuk suya atılı... devamı
Yoğunluk. Dıştan içe pişirme biçimi.
Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.
Sığır budunda bulunan, nuaya yapışık et parçası.
Kesim hayvanlarında bel kemiğinin but tarafındaki dikensi çıkıntının iki yanında bulunan e... devamı
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Mika. İnce yuvarlak kazıyıcı alet. Hamur, sos, krem vb. kazımak ve sıyırmak için kullanılı... devamı
Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.
Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.
Maliyet.
Maliyet kontrolü.
Kuzu pirzolasi.
Köftelerde kullanılır.
Üzüm şırasıyla kaplanmış, sucuk biçiminde, ceviz içi.
Hamurun içini doldurmadan önce, fırında kısmen veya tamamen pişirme işlemi. Tart ve tarta ... devamı
Yumurta beyazı, yumurta, ya da kremayı telle çırparak kabartma usulü (revani yapmak için y... devamı
Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı
Odun kömüründe pişirme usulü.
Izgara veya kömür ateşinde sebzelerin kabuklarıyla pişirilmesi.
Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı
Yumurta sarısı ve sütten yapılan sos. Pasta ve dessertlerin yanında sos olarak verilir.... devamı