Özgün Yemek Tarifleri

Katkı Payı nedir, ne demek?

Katkı Payı hakkında bilgi

Katkı Payı

Bir mal veya hizmetin satış fiyatından o malın üretilmesi için harcanan giderler toplamının düşülmesi sonrasında elde edilen marj.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Ekmek Küfü Nedir?

Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı

Ekşimik Nedir?

Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı

Ezme Nedir?

Püre.

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Fritöz (Friteuse) Nedir?

Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.

Granüle (Granulee) Nedir?

1. Tel şehriye biçiminde, çikolata ve çeşitli renklerde hazır satılan pasta süsleme unsuru... devamı

Hapsetme Nedir?

Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı

Hollandez Sos Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.

Isı Etkisi Nedir?

Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı