Özgün Yemek Tarifleri

Katkı Payı nedir, ne demek?

Katkı Payı hakkında bilgi

Katkı Payı

Bir mal veya hizmetin satış fiyatından o malın üretilmesi için harcanan giderler toplamının düşülmesi sonrasında elde edilen marj.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikser Nedir?

Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Aminoasit Nedir?

Proteini oluşturan birimler, monomerler.

Benmari Usulü Nedir?

Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Ongle (Onglet) Nedir?

Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Sabayon Nedir?

Hafif ateşte çırpılarak pişirilip krem haline getirilmiş yumurta sarısı.

Amortisman Nedir?

Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı