Kef
İçinde sebze veya et, kemik kaynatılan bir sıvının üzerinde oluşan köpük. Kef sıvının içinde, malzemenin üzerinde kalmış, istenmeyen kısımların kaynama sırasında koparak üste çıkmasından oluşur. Kef'in sık sık alınmaması halinde yemeğin berraklığı kaybolur ve hafif acımsı bir tat oluşur.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.
Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı
Odun kömüründe pişirme usulü.