Jülyen Nedir?
Sebzeleri ve meyveleri kibrit çöpü şeklinde doğrama.
Sebzeleri ve meyveleri kibrit çöpü şeklinde doğrama.
Kemiksiz et. Kemiksiz but eti.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynata... devamı
Kurutulmuş meyve.
Zencefilgillerden, sıcak iklimlerde yetişen güzel kokulu bir bitki. Tohum olarak veya dövü... devamı
Normal ortamda, 1 litre suyun sıcaklığını 1°C derece yükseltmek için gereken enerji miktar... devamı
Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.
1- Yemeklerden önce ve sonra, seyyar kokteyllerde ve resepsiyonlarda ikram edilen birer lo... devamı
Taze soğan, marul yaprağı, havuç ve kereviz yaprağı veya dalı ile su içinde pişirilen pors... devamı
Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.
Kuvertür ya da ganaj ile hazırlanan çikolata.
Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bü... devamı
İçerisine içki konulan küçük sürahi.
Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasın... devamı
Şekerin yakılması ile yapılan şekerleme; erimiş (kahverengi) şeker.
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı
Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcukları kurutulur ve öğütülerek toz h... devamı
Kabukları soyulmuş soğana 2-3 diş karanfil saplanarak bazı yemeklerin haşlaması sırasında ... devamı
Kirazı andıran daha az tatlı meyve.
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve... devamı
Birbirine karıştırmak. Daha çok toz halindeki bir şeyi, sıvı ile karıştırarak hamur haline... devamı
Kekiğe tat ve koku veren maddedir.
Düzgün kalmaları için kasapların kanatlı ve roti olacak etleri bağladığı veya sardığı ip. ... devamı