Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Jülyen Nedir?

Sebzeleri ve meyveleri kibrit çöpü şeklinde doğrama.

Kaba Et Nedir?

Kemiksiz et. Kemiksiz but eti.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond Nedir?

Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynata... devamı

Kak (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş meyve.

Kakule Nedir?

Zencefilgillerden, sıcak iklimlerde yetişen güzel kokulu bir bitki. Tohum olarak veya dövü... devamı

Kalori Nedir?

Normal ortamda, 1 litre suyun sıcaklığını 1°C derece yükseltmek için gereken enerji miktar... devamı

Kalsiyum Nedir?

Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Kanalör (Canaleur) Nedir?

Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.

Kanepe Nedir?

1- Yemeklerden önce ve sonra, seyyar kokteyllerde ve resepsiyonlarda ikram edilen birer lo... devamı

Kapama Nedir?

Taze soğan, marul yaprağı, havuç ve kereviz yaprağı veya dalı ile su içinde pişirilen pors... devamı

Kapari Nedir?

Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.

Kaplama Çikolata Nedir?

Kuvertür ya da ganaj ile hazırlanan çikolata.

Karabiber Nedir?

Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bü... devamı

Karaf Nedir?

İçerisine içki konulan küçük sürahi.

Karamel Nedir?

Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasın... devamı

Karamela Nedir?

Şekerin yakılması ile yapılan şekerleme; erimiş (kahverengi) şeker.

Karamelizasyon Nedir?

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı

Karanfil Nedir?

Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcukları kurutulur ve öğütülerek toz h... devamı

Karanfilli Soğan Nedir?

Kabukları soyulmuş soğana 2-3 diş karanfil saplanarak bazı yemeklerin haşlaması sırasında ... devamı

Karayemiş (Yöresel Tanım) Nedir?

Kirazı andıran daha az tatlı meyve.

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Karkas Nedir?

Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve... devamı

Karmak Nedir?

Birbirine karıştırmak. Daha çok toz halindeki bir şeyi, sıvı ile karıştırarak hamur haline... devamı

Karvakrol Nedir?

Kekiğe tat ve koku veren maddedir.

Kasap İpi Nedir?

Düzgün kalmaları için kasapların kanatlı ve roti olacak etleri bağladığı veya sardığı ip. ... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 15 16 [17]18 19 ... Son Sayfa