Özgün Yemek Tarifleri

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond nedir, ne demek?

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond hakkında bilgi

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond

Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynatarak elde edilen, kahverengi koyulaştırılmış (bağlanmış) ana sos. Dömiglasın koyultulmuşu.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Liçi Nedir?

Uzak doğuda özellikle Çin'de yetişen ve Kral meyvesi olarak da bilinen, ceviz büyüklüğünde... devamı

Marj (Marge) Nedir?

Eklenebilir pay (Ticari bir işlemde zarar tehlikesine karşı ayırılan pay).

Maya Nedir?

Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Meyve Jölesi Nedir?

Şeffaf pasta, turta kuvertürü.

Mızıkmak Nedir?

Lapalaşma. Su alarak pörsüme. Sulanma.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı

Mol Nedir?

Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.

Moriy Nedir?

Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.

Mühürleme Nedir?

Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı