Özgün Yemek Tarifleri

Karamelizasyon nedir, ne demek?

Karamelizasyon hakkında bilgi

Karamelizasyon

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Ice Tongs Nedir?

Buz Parçası

Liquid Container Jug Nedir?

Termos

Shopping Bag Nedir?

Pazar Çantası

Smoked Sturgeon Nedir?

Mersin Balığı

Tomate Slice Nedir?

Söğüş Domates

Veal Cubes Nedir?

Dana Kuşbaşı

Asidite Nedir?

Bir gıdanın asitlik derecesi, pH.

Biskin Nedir?

Su içermeyen bitkisel margarin.

Brendi (Brandy) Nedir?

Amerikan konyağı. Bir çeşit alkollü içecek.