Karamelizasyon
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)
Çatal- Bıçak- Kaşık
Buz Parçası
Termos
Pazar Çantası
Mersin Balığı
Söğüş Domates
Dana Kuşbaşı
Bir gıdanın asitlik derecesi, pH.
Su içermeyen bitkisel margarin.
Amerikan konyağı. Bir çeşit alkollü içecek.