Karanfil
Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcukları kurutulur ve öğütülerek toz haline getirildikten sonra veya dövülmeden tane olarak kullanılır. Kompostolarda, bazı tatlılarda, şerbetlerde, keklerde, dondurmalarda, soğanla birlikte bazı yahnilerde kullanılır. Elma ile ilginç bir uyumu vardır.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı
Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.
Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı