Karbonhidrat
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerji temin etmekte kullanılan en önemli besin öğesidir. Karbonhidratların bilimsel ismi sakkarittir.
2. Enerji veren, şekerli kimyasal besin maddeleri. Kaslarda ve karaciğerde glikojen olarak biriken maddedir. Kanda ise kan glikozu olarak bulunur.
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
Kızgın yağda pişirme usulü.
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Yaprak hamuruyla yapılan kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşidi.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı