Özgün Yemek Tarifleri

Kadriye (Cadrille) nedir, ne demek?

Kadriye (Cadrille) hakkında bilgi

Kadriye (Cadrille)

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süslenmesi usulü.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Pate Nedir?

Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı

Rokfor (Roquefort) Nedir?

Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir pey... devamı

Tutam Nedir?

Çok küçük bir miktar; bir fiske.

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Selüloz Kağıt Nedir?

Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.

Sefa Bifteği Nedir?

Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı

Rulet Nedir?

Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.

Rondo Nedir?

Kıyma ve parçalama işine yarayan mutfak aleti.