Yedirmek
1- Bir sıvının kendisinden daha yoğun kıvamda olan bir maddeye eklenerek karışımının sağlanması.
2- Ateşte, telle karıştırarak bir malzemeyi başka bir malzemeye, uygun şekilde katmak veya ilave etmek (tereyeğı sosa yedirilir).
3- Soğuk olarak; sıvıyağı yumurta sarısına yedirerek mayonez elde edilir.
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Bol baharatlı domates sosu.
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı