Özgün Yemek Tarifleri

Üçüncü Kategori Etler nedir, ne demek?

Üçüncü Kategori Etler hakkında bilgi

Üçüncü Kategori Etler

Birinci ve ikinci kategori etlerden sonra gelen et parçaları (haşlamalık, kıymalık, gerdan, döş, göğüs vb.).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Düğücük (Yöresel Tanım) Nedir?

Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.

Ekler (Eclaire) Nedir?

Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.

Ekmek Ayvası Nedir?

Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.

Ekmek Küfü Nedir?

Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı

Ekti Nedir?

Her yiyeceği canı çeken.

Envanter Nedir?

Mutfakta, bir dönemlik, malzeme sayımı sonunda tüketilen ve kalan malzemeleri gösteren evr... devamı

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.