Sterilizasyon
Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.
Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.
Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı
Her yiyeceği canı çeken.
Mutfakta, bir dönemlik, malzeme sayımı sonunda tüketilen ve kalan malzemeleri gösteren evr... devamı
Ağız sulanması, organik salgı.