Özgün Yemek Tarifleri

Sufle (Souffles) nedir, ne demek?

Sufle (Souffles) hakkında bilgi

Sufle (Souffles)

1- Tatlı sufleler; pasta kremine bir şeyler (likör, kakao, meyve vb.) karıştırıldıktan sonra çırpılmış yumurta akı ilave edilir.

2- Tuzlu sufleler; beşamel sosa bir şeyler (peynir, sebze, et, baharat vb.) karıştırıldıktan sonra içine çırpılmış yumurta ilave edilir. Her ikisi de, özel pişirme kabı ve fırın içerisinde pişirilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Karamelizasyon Nedir?

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı

Buttered Bread Nedir?

Tereyağlı Ekmek

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Pickle Nedir?

Turşu

Serviette Nedir?

Peçete

Glüten İntoleransı Nedir?

İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı

Hijyen Nedir?

İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk ... devamı