Sufle (Souffles)
1- Tatlı sufleler; pasta kremine bir şeyler (likör, kakao, meyve vb.) karıştırıldıktan sonra çırpılmış yumurta akı ilave edilir.
2- Tuzlu sufleler; beşamel sosa bir şeyler (peynir, sebze, et, baharat vb.) karıştırıldıktan sonra içine çırpılmış yumurta ilave edilir. Her ikisi de, özel pişirme kabı ve fırın içerisinde pişirilir.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.