Özgün Yemek Tarifleri

Sorunlular nedir, ne demek?

Sorunlular hakkında bilgi

Sorunlular

Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Relese Nedir?

Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı

Safran Nedir?

Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.

Fizibilite Çalışması Nedir?

Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı

Flöron (Fleuron) Nedir?

Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı

Galeta Unu Nedir?

Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı

Glas Royal (Glace royal) Nedir?

Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.