Özgün Yemek Tarifleri

Sebze Çevirme nedir, ne demek?

Sebze Çevirme hakkında bilgi

Sebze Çevirme

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çevrilerek) fıçı şekli verdirilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Kulak Memesi Kıvamı Nedir?

Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.

Kuyruk Yağı Nedir?

Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.

Laktoz İntoleransı Nedir?

Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Dezenfektan (Desinfectent) Nedir?

Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

İftariyelik Nedir?

Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.