Özgün Yemek Tarifleri

Sebze Çevirme nedir, ne demek?

Sebze Çevirme hakkında bilgi

Sebze Çevirme

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çevrilerek) fıçı şekli verdirilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı

Pasta Örtülüğü Nedir?

Kuvertür.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Sakız Kabağı Nedir?

Dolmalık kabak.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.