Özgün Yemek Tarifleri

Soğan (Piyaz) nedir, ne demek?

Soğan (Piyaz) hakkında bilgi

Soğan (Piyaz)

Kabukları soyulan soğan ikiye kesilir. Kesilmiş yüzü altta kalacak şekilde kesme tahtasına konur. Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Ekmek Küfü Nedir?

Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Fritöz (Friteuse) Nedir?

Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.

Gah (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Gastronomik (Gastronomique) Nedir?

İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.

Gavut (Yöresel Tanım) Nedir?

Patlamış mısırın un hali.

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.