Özgün Yemek Tarifleri

Pastörizasyon nedir, ne demek?

Pastörizasyon hakkında bilgi

Pastörizasyon

Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi, öldürülmesi için uygulanan ısıl işlem. . Yiyecek ve içeceklerin ömrünü uzatmak için çok yüksek sıcağa ve soğuğa tabi tutmak.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Gratine Yapma Nedir?

Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.

Hapsetme Nedir?

Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı

Hareng Nedir?

Ringa balığı türünden bir balık. Lakerda gibi salamura olarak satılır.

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

İğde Nedir?

Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı

Kalsiyum Nedir?

Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Keme (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.

Keş Nedir?

Torba (süzme) yoğurdundan yapılan (parmesana benzer) sert peynir (makarnalarda kullanılır)... devamı