Özgün Yemek Tarifleri

Pastörizasyon nedir, ne demek?

Pastörizasyon hakkında bilgi

Pastörizasyon

Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi, öldürülmesi için uygulanan ısıl işlem. . Yiyecek ve içeceklerin ömrünü uzatmak için çok yüksek sıcağa ve soğuğa tabi tutmak.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Liquid Container Jug Nedir?

Termos

İnsektisit Nedir?

Gıda imalathanelerinde, depolarında vb. yerlerde böcek ve haşere öldürmek ve gıdalara bula... devamı

Mayonez Tenceresi Nedir?

Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Meyane (Kahverengi) Nedir?

Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahvere... devamı