Pastörizasyon
Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi, öldürülmesi için uygulanan ısıl işlem. . Yiyecek ve içeceklerin ömrünü uzatmak için çok yüksek sıcağa ve soğuğa tabi tutmak.
Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi, öldürülmesi için uygulanan ısıl işlem. . Yiyecek ve içeceklerin ömrünü uzatmak için çok yüksek sıcağa ve soğuğa tabi tutmak.
Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.
Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı
Ringa balığı türünden bir balık. Lakerda gibi salamura olarak satılır.
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı
Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.
Torba (süzme) yoğurdundan yapılan (parmesana benzer) sert peynir (makarnalarda kullanılır)... devamı