Kuvertur (Couverture)
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacılık unsuru.
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacılık unsuru.
Börülce.
Saman elması.
Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır.
Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap
Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).
Rezene kökü.
Şeker kamışı, şeker pancarı, patates, havuç, mısır, buğday vb. bitkilerin sap ve köklerini... devamı
Un kalitesini belirleyen standart. En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir.... devamı
Domates salçası.
Üzümün ezilerek suyunun çıkarılması ve dinlendirilmesi ile elde edilen şıra, dinlendirilmi... devamı