Özgün Yemek Tarifleri

Kuvertur (Couverture) nedir, ne demek?

Kuvertur (Couverture) hakkında bilgi

Kuvertur (Couverture)

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacılık unsuru.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Pompay Nedir?

Saman elması.

Pul Biber Nedir?

Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır.

Sosiyer Nedir?

Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap

Şeffaf Kuvertür Nedir?

Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).

Şevketi bostan (Yöresel Tanım) Nedir?

Rezene kökü.

Şeker Nedir?

Şeker kamışı, şeker pancarı, patates, havuç, mısır, buğday vb. bitkilerin sap ve köklerini... devamı

Tip 1 Nedir?

Un kalitesini belirleyen standart. En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir.... devamı

Tomatiz Ekşisi Nedir?

Domates salçası.

Üzüm Şırası Nedir?

Üzümün ezilerek suyunun çıkarılması ve dinlendirilmesi ile elde edilen şıra, dinlendirilmi... devamı