Konsome
Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.
Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.
Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı
Yabani erik.
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı
Fıstıklık çam kozalağının içinden çıkarılır, çam fıstığı, genellikle dolma harcı içerisind... devamı
Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
İnce bulgur.
Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.