Konsome
Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.
Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı
İçkili maden suları.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Sıvı kremaya şeker ve vanilya koyup, çırparak elde edilen krem (tatlı ve pastalarda kullan... devamı
Odun kömüründe pişirme usulü.
Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı
Süt şekeri, Glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit.