Korse (Corser)
Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.
Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı
Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı
4-6 aylık ördek yavrusu.
Hamuru iyice yoğurarak esnek (homojen) hale getirmek.
Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı
Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok e... devamı
Badem ezmesi.
Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.