Özgün Yemek Tarifleri

Köri nedir, ne demek?

Köri hakkında bilgi

Köri

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biberden oluşan bir baharat karışımıdır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Ragu Nedir?

Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Selüloz Kağıt Nedir?

Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.

Sefa Bifteği Nedir?

Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı

Alüminyum Folyo Nedir?

Mutfaklarda yiyecekleri korumak ve pişirirken de kullanılabilen alüminyumdan yapılmış kağı... devamı

Amortisman Nedir?

Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı

Antiseptik (Antiseptique) Nedir?

Mikrop öldürücü (bakteriyosidal) ya da mikrop gelişimini önleyici kimyasal madde.

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Basmati Pirinç Nedir?

Kokulu ve ince uzun Asya pirinci. Pilav veya İran Pilavı yapılır. Genelde, haşlanarak pişi... devamı