Kornişon
Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.
Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
Kızgın yağda pişirme usulü.
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Yaprak hamuruyla yapılan kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşidi.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı