Özgün Yemek Tarifleri

Kornişon nedir, ne demek?

Kornişon hakkında bilgi

Kornişon

Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.

Savoyan Nedir?

Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.

Valovan Nedir?

Yaprak hamuruyla yapılan kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşidi.

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Pos Nedir?

Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı