Isı Etkisi
Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ısı dıştan içe hızlı ve yoğun şekilde etkiler. Yayılmada ısı yavaş yavaş yayılarak yiyeceğin içine işler. Karışıkta ısı önce hızlı daha sonra yayılarak yiyeceğe işler.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.