Özgün Yemek Tarifleri

Jül nedir, ne demek?

Jül hakkında bilgi

Jül

Et, tavuk gibi yemekleri pişirme kabına, akan elde edilen sertleşen yemek sosunun sulandırılmasıyla elde edilen sos.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Karayemiş (Yöresel Tanım) Nedir?

Kirazı andıran daha az tatlı meyve.

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Küf Nedir?

Organik maddeler üzerinde nem ve ısı etkisiyle oluşan, bazen yeşil renkte ve pamukçuk görü... devamı

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Leben (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapça yoğurt.

Lepe (Yöresel Tanım) Nedir?

Nohutun ıslatılıp kurutulması ve dövülmesinden elde edilir.

Limon Tuzu Nedir?

Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı

Lipit (Lipid) Nedir?

Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı

Maya Nedir?

Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı

Maydanoz Nedir?

Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı