Jül
Et, tavuk gibi yemekleri pişirme kabına, akan elde edilen sertleşen yemek sosunun sulandırılmasıyla elde edilen sos.
Et, tavuk gibi yemekleri pişirme kabına, akan elde edilen sertleşen yemek sosunun sulandırılmasıyla elde edilen sos.
Kirazı andıran daha az tatlı meyve.
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı
Organik maddeler üzerinde nem ve ısı etkisiyle oluşan, bazen yeşil renkte ve pamukçuk görü... devamı
Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı
Arapça yoğurt.
Nohutun ıslatılıp kurutulması ve dövülmesinden elde edilir.
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı
Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı
Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı
Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı