Özgün Yemek Tarifleri

Cinnamon Roast (Tarçın Fırınlama) nedir, ne demek?

Cinnamon Roast (Tarçın Fırınlama) hakkında bilgi

Cinnamon Roast (Tarçın Fırınlama)

En kısa süreli fırınlama, açık kahverengi çekirdekler oluşur ve üzerlerinde yağ yoktur. Asidi fazladır ancak ucuza mal olur ve fırınlama sırasında ağırlık kaybı azdır. Genellikle karışımlarda kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Çortutu (Yöresel Tanım) Nedir?

Şalgam.

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Düğücük (Yöresel Tanım) Nedir?

Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.

Egzotik (Exotigue) Nedir?

Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir. Egzotik meyve... devamı