Özgün Yemek Tarifleri

Cizleme nedir, ne demek?

Cizleme hakkında bilgi

Cizleme

Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın krep. Cizleme ismi daha çok Bolu yöremizde kullanılan isimdir. Trakya yöresinde akıtma ismi ile bilinir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sakkarometre Nedir?

Şeker şurubunun, şeker yoğunluğunu ölçen alet.

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Aroma Nedir?

1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal,... devamı

Çentmek Nedir?

Sebze yada meyveleri bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.

Pembeleştirmek Nedir?

Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).

Uğra Nedir?

Yufka açılırken hamurun tezgaha yapışmaması için serpilen kalın un.

Deniz Börülcesi Nedir?

Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı

Dömi Glas Nedir?

Yarı donmuş et suyu.

Füme Et Nedir?

Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı

Gevrek Hamur Nedir?

Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı