Cizleme
Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın krep. Cizleme ismi daha çok Bolu yöremizde kullanılan isimdir. Trakya yöresinde akıtma ismi ile bilinir.
Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın krep. Cizleme ismi daha çok Bolu yöremizde kullanılan isimdir. Trakya yöresinde akıtma ismi ile bilinir.
Şeker şurubunun, şeker yoğunluğunu ölçen alet.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal,... devamı
Sebze yada meyveleri bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.
Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).
Yufka açılırken hamurun tezgaha yapışmaması için serpilen kalın un.
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
Yarı donmuş et suyu.
Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı
Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı