Özgün Yemek Tarifleri

Çemenotu nedir, ne demek?

Çemenotu hakkında bilgi

Çemenotu

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, soslarda, güveçlerde ve et yemeklerinde kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.

Gratine Yapma Nedir?

Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.

Hareng Nedir?

Ringa balığı türünden bir balık. Lakerda gibi salamura olarak satılır.

İğde Nedir?

Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı

İran Pirinci Nedir?

Bir basmati pirinç türü. İnce uzun kokulu pirinç. Çilav yapımında kullanılan pirinç.... devamı

İzoterm Araçlar Nedir?

Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı

Jöleli Cila Nedir?

Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı