Crema Bör
Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.
Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.
Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı
Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı
Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı
Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
İçkili maden suları.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.