Özgün Yemek Tarifleri

Meyane nedir, ne demek?

Meyane hakkında bilgi

Meyane

1. Un ve su ile elde edilen karışıma verilen isimdir. Süt ile yapıldığında ise beşamel adını alır.

2. Çorbalara ve yemeklere lezzet ve kıvam kazandırmak için un ve tereyağı ile hazırlanan bir çeşit sos. Meyane hazırlanırken kıvam oluştuğunda ilk elde edilen ürüne beyaz meyane, bu ürünün daha uzun süre pişirilmesi ile elde edilen koyu renkli ürüne kahverengi meyane adı verilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.

Gıda Alerjisi Nedir?

Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı

Gıda Hassasiyeti Nedir?

Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı

Islatmak Nedir?

Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilm... devamı

Özemek Nedir?

Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.

Tahin Nedir?

Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.