Deglasaj (Deglacage)
1. Pişme kabının dibine akarak yapışan maddeyi bir sıvı (su, et suyu, şarap) ile sulandırma usulü.
2. Tavuğun piştiği kaba su ilave ederek jü yapma metoduna verilen isim.
1. Pişme kabının dibine akarak yapışan maddeyi bir sıvı (su, et suyu, şarap) ile sulandırma usulü.
2. Tavuğun piştiği kaba su ilave ederek jü yapma metoduna verilen isim.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kuvertür.
Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.
Börülce.
Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.
Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.
Elektrik Kontrol Paneli
Izgara Domates