Özgün Yemek Tarifleri

Ordövr (Hors d'oeuvre) nedir, ne demek?

Ordövr (Hors d'oeuvre) hakkında bilgi

Ordövr (Hors d'oeuvre)

Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb. Meze.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.

Gıda Alerjisi Nedir?

Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı

Gıda Hassasiyeti Nedir?

Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı

İkinci Kategori Etler Nedir?

Kasaplık hayvanların birinci kategori etlerinden sonra gelen ikinci kalite etlerine verile... devamı

Kulak Memesi Kıvamı Nedir?

Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.

Laktoz İntoleransı Nedir?

Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı

Mayonez Tenceresi Nedir?

Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı