Hijyen
İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk için alınan önlemlerin ve yapılan uygulamaların tümü.
İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk için alınan önlemlerin ve yapılan uygulamaların tümü.
Peynir Tepsisi
Su Isıtıcı
İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı
Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.
Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.
Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Bol baharatlı domates sosu.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı