Gıda Katkı Maddesi
Gıdaların üretilmesi sırasında gıdaların yoğunluk, renk ve duyusal özelliklerini korumak için eklenen maddeler.
Gıdaların üretilmesi sırasında gıdaların yoğunluk, renk ve duyusal özelliklerini korumak için eklenen maddeler.
İçerisine kapari, kornişon katılmış mayonezli sos.
Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.
Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı
Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
Acı kırmızıbiber.
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı