Özgün Yemek Tarifleri

Gıda Katkı Maddesi nedir, ne demek?

Gıda Katkı Maddesi hakkında bilgi

Gıda Katkı Maddesi

Gıdaların üretilmesi sırasında gıdaların yoğunluk, renk ve duyusal özelliklerini korumak için eklenen maddeler.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sos Remulat Nedir?

İçerisine kapari, kornişon katılmış mayonezli sos.

Frape Nedir?

Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.

Füme Et Nedir?

Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı

Gevrek Hamur Nedir?

Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kayen Nedir?

Acı kırmızıbiber.

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Kornişon Nedir?

Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı