Madımak
Pembe çiçekli olan bir bitkidir. Pilavlara katılır. Haşlanarak salatası yapılır. Pirinç yada pastırma ile de pişirilir.
Pembe çiçekli olan bir bitkidir. Pilavlara katılır. Haşlanarak salatası yapılır. Pirinç yada pastırma ile de pişirilir.
İçkili maden suları.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı
Süt şekeri, Glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.
Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.
Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı