Özgün Yemek Tarifleri

Madımak nedir, ne demek?

Madımak hakkında bilgi

Madımak

Pembe çiçekli olan bir bitkidir. Pilavlara katılır. Haşlanarak salatası yapılır. Pirinç yada pastırma ile de pişirilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Köri Nedir?

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı

Laktoz Nedir?

Süt şekeri, Glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit.

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Ongle (Onglet) Nedir?

Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Ragu Nedir?

Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Selüloz Kağıt Nedir?

Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.

Sefa Bifteği Nedir?

Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı