Özgün Yemek Tarifleri

Fonse (Foncer) nedir, ne demek?

Fonse (Foncer) hakkında bilgi

Fonse (Foncer)

Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları çökmesin diye) iyice bastırarak yerleştirmek.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Pompay Nedir?

Saman elması.

Roka Nedir?

Yaprakları turp yaprağına benzeyen bir bitkidir. Salata olarak veya tava ve ızgarada pişir... devamı

Salata Yağı Nedir?

Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı

Selpetr Nedir?

Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.

Soğuk Sudan Geçirme Nedir?

Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.

Sos (Sauce) Nedir?

Salça. Yemeğin suyu. Et, tavuk, balık sularından; yağdan elde edilen, yemeğe tat veren ya ... devamı

Sosiyer Nedir?

Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap

Soymaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu.

Susam Nedir?

Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.

Şeffaf Kuvertür Nedir?

Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).