Fonse (Foncer)
Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları çökmesin diye) iyice bastırarak yerleştirmek.
Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları çökmesin diye) iyice bastırarak yerleştirmek.
Saman elması.
Yaprakları turp yaprağına benzeyen bir bitkidir. Salata olarak veya tava ve ızgarada pişir... devamı
Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı
Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.
Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.
Salça. Yemeğin suyu. Et, tavuk, balık sularından; yağdan elde edilen, yemeğe tat veren ya ... devamı
Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap
Elma kurusu.
Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.
Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).