Fondan
İçerisinde likör gibi tatlı ve hoş kokulu maddeler bulunan ve ağızda kolay eriyen şekerleme türüne verilen isim. Pastacılıkta şuale ve eklerin üzerine sürülen madde.
İçerisinde likör gibi tatlı ve hoş kokulu maddeler bulunan ve ağızda kolay eriyen şekerleme türüne verilen isim. Pastacılıkta şuale ve eklerin üzerine sürülen madde.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Çatal- Bıçak- Kaşık
Su Isıtıcı
Termos
Gıda imalathanelerinde, depolarında vb. yerlerde böcek ve haşere öldürmek ve gıdalara bula... devamı
Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahvere... devamı