Lif
1. Taze fasulye, kereviz, kara turp, kuşkonmaz gibi bitkilerin kabuklarında bulunan iplikli kısım.
2. Bitkisel kaynaklı gıda maddelerinin yapısında bulunan polisakkarit yapıda bir karbonhidrattır. Lifler glikoz moleküllerinin birbirine bağlanarak oluşturduğu bir karbonhidrat olmasına karşın glikoz moleküllerinin birbirine bağlanma şeklinin farklı olması nedeniyle vücut enzimleri tarafından sindirilemezler. Bu nedenle vücutta kullanılmadan, atılırlar.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı
Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.
Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı