Ispanaklı Gözleme İçin Gerekli Malzemeler
yarım kg ıspanak
200gr.kıyma
1 tane soğan
4 su bardağı un
1 paket kuru instant maya (1 yemek kaşığı kuru maya)
sıvı yağ
tuz
tereyağ
Ispanaklı Gözleme Yapılışı
İlk önce hamurunu hazırlıyoruz.Derince bir kaseye unu, kuru pakmayayı, yumurtayı,tuz ve yeterince ılık suyu ilave edip kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlıyoruz.
Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyoruz.Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve ufak ufak doğradığımız soğanları koyup biraz kavuruyoruz.Kıymayı ilave ediyoruz biraz daha kavuruyoruz.Ispanakları ilave edip ateşin altını kapatıyoruz.Ispanakları pişirmiyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlak açıyoruz.Ispanaklı içten bolca koyup kapatıyoruz.Yarım ay şeklini alıyor. Yağsız tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Sıcakken tereyağı sürüyoruz.Sıcak sıcak yanında bol köpüklü ayranla servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN...