Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
yarım çay bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 adet muz
Hindistan cevizi
Muhallebi Yapılışı
1. Muhallebimizi yapmak için öncelikle bir tencere içerisine süt, toz şeker, nişasta ve elenmiş unu ekliyoruz.
2. Çırpıcı ile topaklanmaması için karıştırıyoruz. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
3. Kıvamı koyulaştığında tencerenin altını kapatıp içerisine henüz sıcak iken vanilya ve tereyağını ekleyerek çırpıyoruz.
4. Ardından hazır olan muhallebimizi kaselere boşaltıp, üzerini muz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz. Dilerseniz antep fıstığı ve çilek gibi malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kıvamı yerinde lezzetli muhallebimiz hazır, afiyet olsun!