Laz Böreği İçin Gerekli Malzemeler
1 paket hazır yufka
200 gr. tereyağı
muhallebisi için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı un
3 su bardağı süt
yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karabiber(isteğe bağlı ben koymadım)
Şerbeti için:2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Laz Böreği Yapılışı
İlk olarak tatlımıza şerbeti yaparak başlayalım. Tencereye şeker ve suyu koyup karıştıralım. Oçağın üstüne alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Sonra muhallebiyi yapalım.
Muhallebiyi yapmak için ilk önce tencereye yumurtaları kırıp çırpıyoruz.
Sonra yavaş yavaş sütü ve diğer malzemeleri ekliyoruz. Sonra çırpma işlemine ocakta devam ediyoruz.
Muhallebi pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimiz soğurken ara sıra karıştıralım.
Yufkaları yarıya ayırıyoruz.
Yağladığımız dikdörtgen borcama yufkaları teker teker yağlayıp yerleştiriyoruz.
Yufkaların yarısı bu şekilde borcama yerleştirildikten sonra hazırladığımız koyu muhallebiyi döküyoruz.
Sonra kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanıp muhallebinin üstünde katlar oluşturulur.
En son kat da yağlandıktan sonra tatlı küçük olmayacak şekilde eşit parçalar halinde kesilir.
180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbetimizi tatlıya döküyoruz.
Afiyet olsun.