Kandil Helvası İçin Gerekli Malzemeler
3 su bardağı irmik
Yarım paket (125 gram)margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Kandil Helvası Yapılışı
Tencereye irmiği ve yağları koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 30-35 dakika boyunca kavurun. İrmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. irmik helvası yapmanın tek zor tarafı biraz uzun kavrulması oluyor. Başka bir kaba 4 su bardağı şekeri ve 6 bardak sıcak suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince hazırladığımız şerbeti irmiğin üzerine dökün. Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Göbek atmaya başlayınca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın. Suyunu çekince altını kapatın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini cevizle süsleyip ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...