Elmalı Turta İçin Gerekli Malzemeler
2 adet yumurta
250 gr margarin
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
İçi için;
5 tane elma
8 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Turta Yapılışı
ilk olarak iç harcını hazırlayın.
Elmaları soyup rendeleyin.
Bir tencereye alıp şekeri ekleyin.
Elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın. Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
Elmalı turtanın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabına erittiğiniz margarin, yumurta, süt, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırın.
Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Turtayı pişireceğimiz tepsiyi hafif sıvı yağ ile yağlayın.
Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırın.
Hamuru tepsinize yayın. Elma harcını üzerine yayın. Üstüne şeritleri yapın ve yumurta sarısı sürün.
Elmalı turtayı 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Turta piştikten sonra pudra şekeri serpin.
Elmalı turtamız servise hazır.
Afiyet şifa olsun.