Özgün Yemek Tarifleri

Bağlamak nedir, ne demek?

Bağlamak hakkında bilgi

Bağlamak

Sos, çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Bunun için eskiden ekmek içi veya yumurta sarısı kullanılırdı. Türk mutfağında Çerkez tavuğunun sosu ve terbiyesi hala Ortaçağ yöntemleri ile yapılır. Bağlamak için daha sonra unla karıştırılmış yağ kullanıldı. Bazen de daha yaygın olarak bunlar meyane haline getirilerek bağlayıcı görevi gördü. Modern mutfak ise en çok mısır nişastası ve kremayı en iyi iki bağlayıcı kabul ediyor.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Krem Patisiyer (Creme patissiere) Nedir?

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Kuru Tarhun Nedir?

Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kuşane Nedir?

Yayvan küçük tencere. Helvahane tencere.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Kuyruk Sokumu Nedir?

Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.