Hamur Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
1 kase yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
tuz
un
kızartmak için sıvı yağ
Hamur Kızartması Yapılışı
Yoğurma kabına 2 su bardağı kadar unu ve kabartma tozunu eleyin, üzerine yumurtayı ve yoğurdu ekleyin. Tuzunu ilave edin ve ele yapışmayacak bir hale gelene kadar gerekirse un serperek yoğurun. Hamur toparlanınca iki parçaya ayırıp oklava veya merdane ile bir tanesini açın. Açarken yapışmaması için tezgahı unlamanızda fayda var. Fotoğrafta görüldüğü gibi 3-5 mm kalınlığında açtıktan sonra kalp şeklindeki kalıplarla kesin. Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Bu arada küçük derin bir kızartma kabında bol miktarda sıvı yağı kızdırın. İyice kızdıktan sonra kestiğiniz hamurları kızgın yağda altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Kesmek için kalıbınız yoksa bıçakla kare kare kesip pişirebilirsiniz.