Yoğurt Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
4 tane yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yoğurt Tatlısı Yapılışı
Yumurta ve şeker güzel bir şekilde çırpılır. Sonra sırası ile yoğurt ve sıvıyağ konulup çırpılır. İrmik, un, vanilya ve kabartmatozu konulup karıştırılır.Yağlanmış tepsiye(ben büyük dikdörtgen borcam kullandım) dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. İstenirse fındık veya cevizi ile süsleyebilirsiniz. Kekimiz piştikten sonra ılıyınca soğuttuğumuz şerbet dökülür.
Şerbetin hazırlanışı:
Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca içine 3 damla limon suyu koyup kaynatıyoruz.15 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
Not:Kek ılık şerbette soğuk olacak.
AFİYET OLSUN...