Muhallebili Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
4 tane orta boy ayva
1 bardak su
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 paket fındıklı kurabiye veya 1 paket kakaolu büskivi
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebisi için:
1 litre süt
5 kaşık un
6 kaşık şeker
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Muhallebili Ayva Tatlısı Yapılışı
Ayvaları yıkayıp rendeleyin. Tencereye rendelediğimiz ayvaları, şekeri ve suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tarçını ilave edin.
Bisküvileri elinizle ufalayın veya robottan geçirin.
Muhallebi için margarin dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye aktararak iyice çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala margarini ekleyin. Tekrar bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Servis yapacağınız kaba önce pişirdiğiniz ayvayı, ayvanın üzerine iri kırılmış cevizleri, cevizlerin üzerine ufaladığımız bisküvileri bastırarak yayın.
Son olarak pişirdiğiniz muhallebiyi döküp yayın. Oda sıcaklığında soğutup, üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...