Özgün Yemek Tarifleri

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

TABANI İÇİN:
1 paket kemalpaşa
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
1 su b. toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı hindistan cevizi

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı

İlk olarak tatlımızı hazırlıyoruz. Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak kaynatıyoruz. İçine kemalpaşayı koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kemalpaşa şerbeti çekince kare cam fırın kabına diziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, unu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca vanilyasını ilave ediyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca kemalpaşa tatlısının üzerine döküyoruz. Hindistan cevizini serpip soğumaya bırakıyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN..

Paylaş tweet facebook

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı İle İlgili Görseller

Kremalı Kemalpaşa TatlısıKremalı Kemalpaşa TatlısıKremalı Kemalpaşa TatlısıKremalı Kemalpaşa Tatlısı

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Etiketleri:

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı kemalpaşa tatlısı kremalı tatlı yemek tarifleri en yeni tarifler usta aşçı tarifleri lezzetli tarifler

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Hakkında Yorum Yazabilirsiniz.


Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Hakkındaki Yorumlar

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı hakkında henüz yorum yazılmamış. İlk yorumu üstteki formu kullanarak yazabilirsiniz.