Kremalı Kemalpaşa Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
TABANI İÇİN:
1 paket kemalpaşa
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
1 su b. toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı hindistan cevizi
Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı
İlk olarak tatlımızı hazırlıyoruz. Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak kaynatıyoruz. İçine kemalpaşayı koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kemalpaşa şerbeti çekince kare cam fırın kabına diziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, unu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca vanilyasını ilave ediyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca kemalpaşa tatlısının üzerine döküyoruz. Hindistan cevizini serpip soğumaya bırakıyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN..