Balıkesir Usulü Hoşmerim Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
2 kg çiğ süt
3 yumurta sarısı
3 su bardağı şeker
1,5 su bardağı irmik
yarım çay kaşığı peynir mayası
2 yemek kaşığı silme tereyağ
Balıkesir Usulü Hoşmerim Tarifi Yapılışı
Sütü hiç pişirmeden hafif ısıtıyoruz. Peynir mayasını bir fincanda hafifçe sulandırıp karıştırıyoruz ve süte ilave ediyoruz mayanın homojen dağılması içinde güzel bir şekilde karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ılık bir ortamda iki saat kadar mayalanması için bekliyoruz. Sütümüz mayalanıp peynir kıvamında olunca tencereyi ocağın üstüne alıyoruz. İlk önce yumurtaların sarılarını ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.Bir süre sonra irmik ve son olarak şekeri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz, kıvama ulaştığını düşündüğünüz zaman tereyağını ilave edip güzelce karıştırıyor ve ocaktan soğuması için tenceremizi alıyoruz, dilerseniz sıcak halde kaselere aktarabilir o şekilde de soğutabilirsiniz. Afiyet olsun...