Mandalinalı Tart İçin Gerekli Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125gr. margarin veya tereyağ
2 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz fındık
Krema Malzemeleri:
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı mandalina suyu
3 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Mandalinalı Tart Yapılışı
İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Bir tencereye sütü alıp üzerine un, nişasta, toz şekeri ilave edip ocağa alıyoruz. Krema katılaşmaya başlayınca üzerine mandalina suyunu da ilave ederek karıştırıyoruz. Pişen kremamızı topaklanmaması için ara sıra karıştırıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Sonra tart hamurumuzu hazırlıyoruz. Bir karıştırma kabına unu alıp üzerine kabartma tozunu ve toz fındığı ekliyoruz. Ortasına havuz gibi açıp içine yumurtayı kırıyoruz. Yumurtanın üzerine yumuşak margarini ve toz şekeri de ekleyip karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz. Hamuru tart kalıbımıza yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Hazır olan kremayı da pişen tartın üzerine ekliyoruz. Üzerini mandalina dilimleri ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun.