Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
- 1 adet orta boy ince doğranmış soğan
- 2 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 adet çekirdekleri alınmış ve doğranmış sivri biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı Tuz
- 1 bardak su
- Yağlı kağıt
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Taze fasulyenin kenarlarını kesip yıkayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra, fasulyeyi ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Domatesi ve biberi ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
Tuzu, şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edip, kaynamaya başladığı zaman, üzerine yağlı kağıdı örterek kapağını kapatın. 45 dakika pişirdikten sonra, soğuyana kadar tencerenin ağzını açmayın.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın, afiyet olsun...